Airco gebruik

Wanneer uw Airco te gebruiken?

Een airco-installatie kan in alle jaargetijden gebruikt worden. Vaak wordt gedacht, dat de airco alleen bedoeld is om de interieurtemperatuur te verlagen, maar tevens dient het om de lucht te conditioneren.

Hiermee wordt bedoeld de luchtvochtigheid te regelen. Een hoge luchtvochtigheid geeft een benauwd en onprettig gevoel. Bovendien geeft dit beslagen ruiten. Met ingeschakelde airco heeft u hier geen last van. In combinatie met de verwarming kunt u de gewenste temperatuur instellen.

In de zomer heeft u zodoende koude droge lucht, en in de winter verwarmde droge lucht.

  • Naast de temperatuur regelt u ook de luchtvochtigheid in uw auto met de airco aan. En dat het hele jaar door!

Bediening van uw Airco

De aan- en uitschakelaar is gemerkt met de letters “AC” of met een sneeuwkristalsysmbool. De recirculatieschakelaar is gemerkt met “REC” en dient om bij inschakeling de buitenluchttoevoer te blokkeren. Deze wordt vaak geactiveerd, als de buitenlucht door uitlaatgassen verontreinigd is. Hierdoor wordt de aangezogen lucht in het interieur rondgeblazen.

Verder is er een draai- of schuifschakelaar aanwezig om de ventilator de gewenste snelheid te geven en hiermede de temperatuur in het interieur te regelen.

Bij veel auto’s is tegenwoordig de mogelijkheid aanwezig om de gewenste interieurtemperatuur automatisch in te stellen, door het aantal graden aan te geven.

All-in aircoservice

€149

Complete service inclusief vullen

Direct een afspraak maken